Ziemniaki to chyba najpopularniejszy produkt na polskich stołach więc dlaczego nie miałby się pojawić również na grillach, a jeśli dodamy do niego boczek to nikt się im nie oprze.
Składniki : (w stosunku 1:1)
- młode ziemniaki średniej wielkości
- boczek w plastrach
- zioła prowansalskie
Obrane ziemniaki gotuję prawie do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzone ziemniaki posypuję ziołami następnie każdego ziemniaka owijam plastrem boczku spinając wykałaczką.
Grilluję z każdej strony aż boczek będzie odpowiednio zarumieniony.
Smacznego :)
Ziemniaki w takiej odsłonie prezentują się znakomicie. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 :)
OdpowiedzUsuńOj takie pyszności :) Taki prosty ziemniak z dodatkiem boczku daje fantastyczne danie!
OdpowiedzUsuń