Pieczarki brązowe z kaszanką


Pieczarki brązowe dosyć sporadycznie odwiedzały moją kuchnię a tym samym grilla lecz to się od teraz zmieni. Pomysł na połączenie grillowanej brązowej pieczarki i kaszanki przyznam się powstał przypadkowo ale smak który powstał zachwycił wszystkich na moim spotkaniu grillowym.



Składniki :
  • ok 15 brązowych pieczarek (średnicy ok. 5cm)
  • 1 średnia cebula
  • 1 kaszanka 
  • oliwa
  • sól, pieprz
Przygotowanie :
Cebulkę kroję w kosteczkę i podsmażam na oliwie z dodaniem podczas smażenia łyżki wody dzięki czemu cebulka dodatkowo zmięknie. Do gotowej szklistej cebulki dodaję kaszankę bez szczewa pokrojoną w kawałki i na małym ogniu lekko podsmażam aż kaszanka zmięknie.
Pieczarki - odrywam nóżkę i łyżeczką zręcznie usuwam część z blaszkami. Doprawiam solą i pieprzem. Tak przygotowane pieczarki grilluję, wpierw od strony nóżki aby pieczarkę rozgrzać po czym obracam i nadziewam kaszanką z cebulką. Grilluję bez płomieni na spokojnej temperaturze kilka minut dłużej licząc od momentu kiedy pieczarka puści soki.

Przepis prosty i smaczny :)

Mechanik grilluje - z pomysłem i smakiem :)

Pieczarki brązowe z kaszanką grillowane pomysł na grilla prywatne przyjęcia grillowe

Sezon na grilla kreatywne grillowanie mechanik Pszczyna blog kulinarny grillowy

2 komentarze:

  1. Kaszanka nigdy nie wygląda, ale za to dobrze przyrządzona potrafi być naprawdę smaczna. Muszę wypróbować ją w takim zestawieniu, choć coś mi podszeptuje, żeby jeszcze dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i kiszonego ogórka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ogórek kiszony to może być naprawdę dobry pomysł choć ja zrobiłbym z niego dodatek do gotowej pieczarki z kaszanką np. pokrojony z długości w plasterki :)

      Usuń

Zobacz także :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...