Drobiowe roladki w boczku


Filet z kurczaka - delikatne mięso które zawsze daje radę, a zawinięty w boczek i grilowany po prostu wymiata.

Potrzebne są : ( na ok. 15 kawałków )



Przygotowanie : 
Zaczynam od marynaty - mieszam wodę z przyprawą do kurczaka po czym dodaję i mieszam z oliwą.
Filet z kurczaka oczyszczam z błonek i kroję w plasterki ok 1,5 cm, wkładam do marynaty, dobrze nacieram i na ok pół godzinki odkładam do lodówki. W między czasie kroję w plasterki boczek.
Po pół godz. paseczki filetu przycinam +/- do wysokości boczku i zawijam dobrze zaciągając i łączę całość wykałaczką wbijając ją skośnie.
Grilluję ok pół godzinki na średnim żarze.
Wyśmienicie smakują z sosem czosnkowym.
Jeść tylko i wyłącznie palcami.

Drobiowe roladki w boczku Mechanik grilluje

Drobiowe roladki w boczku Mechanik grilluje

Drobiowe roladki w boczku Mechanik grilluje

Drobiowe roladki w boczku Mechanik grilluje

Drobiowe roladki w boczku Mechanik grilluje

Drobiowe roladki w boczku Mechanik grilluje

Drobiowe roladki w boczku Mechanik grilluje


Drobiowe roladki w boczku Mechanik grilluje



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zobacz także :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...