Marynata miodowo-musztardowa. Wieprzowina.


Marynata miodowo-musztardowa z dodatkiem kilku ziół idealnie pasuje do mięsa wieprzowego szczególnie grillowane mięso robimy z dodatkiem owoców.



Składniki (proporcje):
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 łyżki musztardy kremowej stołowej lub słonecznej
  • 4 łyżki miodu naturalnego (użyłem świeżutkiego rzepakowego)
  • łyżka octu balsamicznego
  • płaska łyżeczka oregano
  • płaska łyżeczka tymianku
  • 3-4 gałązki rozmarynu
Przygotowanie :
Bardzo proste - wystarczy wszystkie te składniki połączyć z poszatkowanym rozmarynem.

Wieprzowinę w tej marynacie najlepiej trzymać minimum 3h w warunkach chłodniczych.

Marynata do wieprzowiny do karkówki musztarda dijon stołowa marynujemy

Marynata miodowo-musztardowa. Wieprzowina. Mechanik grilluje marynata ziołowa ocet balsamiczny wieprzowiny

Marynata rozmaryn karkówka marynowana miód miodowa Mechanik Pszczyna

mięso marynowane na grilla bbq przepis na marynatę mechanik pszczyna prywatne przyjęcia grillowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zobacz także :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...