Nie jest to zwyczajny hot dog a samo wykonanie ... poza zdjęciami z etapów przygotowania zrobiłem swój pierwszy video-przepis jednocześnie zachęcając Was do oglądnięcia :)
Składniki na 4 sztuki:
- 8 białych kiełbasek - surowych
- 4 bułki pszenne
- cebulka prażona
- 8 plasterków boczku cienko krojonego
- kawałek sera żółtego
- kapusta kiszona ewentualnie sałata
- dodatki : pomidorki koktajlowe, kawałek papryki
- sos do smarowania: miód, musztarda, odrobina przecieru z chilli
Białe kiełbaski nacinam i ściągam z nich osłonkę, 2 plastry boczku przecinam na pół i układam obok siebie tak aby lekko na siebie zachodziły. Układam na nich 2 kiełbaski i ugniatając równomiernie rozprowadzam je na połowie plastrów boczku. Na rozgniecione kiełbaski kładę "frytki" sera żółtego i całość zawijam przy pomocy maty. Grilluję spokojnie.

Bułki pszenne również podgrzewam na specjalnie do tego stworzonej formie do bułek która nagrzewała się od samego początku grillowania.
Gotowe i kilkukrotnie smarowane kiełbaski ściągam z grilla i obtaczam je w cebulce prażonej.
Do bułeczek daję kolejno odrobinę kapusty, musztardę, parówkę nadziewaną serem i grillowane dodatki.
Rada :
Jeśli nie masz formy do grillowania bułek to rozchyl je lekko układając na rusztach aby same ruszta utrzymały jej kształt, skrapiając odrobiną oliwy w środku.
Wygląda przepysznie! Uwielbiam oryginalne przepisy na grilla ;)
OdpowiedzUsuńwww.sparowani.blogspot.com
Więcej chilli :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie przyszło mi do głowy, aby przygotować hot doga na grillu. Moim ulubionym daniem z rusztu są bezkonkurencyjne szaszłyki.
OdpowiedzUsuńhttps://braciatokarscy.com/pl/